Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Αγρότης Λιανοκλαδίου-Απεραντιακός 2-0

Στα προημιτελικά σταμάτησε η πορεία του Απεραντιακού στην πρώτη του συμμετοχή στο κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας. Ηττήθηκε από τον ανώτερο Αγρότη Λιανοκλαδίου με σκορ 2-0.
Ο προημιτελικός πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 16:30 στο ουδέτερο Δημοτικό Στάδιο Λεονταρίου στον Νομό Καρδίτσας, με τους κυπελλούχους Φθιώτιδας να επικρατούν χωρίς μεγάλη δυσκολία.
Η ομάδα του Κώστα Πασσά είχε παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση. Κατάφερε να απειλήσει μόνο στο τελευταίο 10λεπτο, έχοντας και δοκάρι με τον Άρη Νταβαρίνο. Μετά από αυτόν τον αγώνα ολοκληρώθηκαν για φέτος οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Απεραντιακού, με επιτυχία στο κύπελλο και αποτυχία στο πρωτάθλημα λόγω του υποβιβασμού.
Οι τυπικά γηπεδούχοι του Λιανοκλαδίου παρά τις σημαντικές απουσίες (Μπακαλίδης, Σερπάνος, Βιτζέκας, Ζησόπουλος, Τατσιόπουλος) δεν άφησαν κανέναν περιθώριο αντίδρασης στους Ευρυτάνες. Προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, εξασφαλίζοντας δίκαια την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η διάταξη των Απεράντιων
Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Γιώργος Τσάμης. Δεξί μπακ ήταν ο Μπουμπουρής και αριστερό ο Ζήσιμος. Την τριπλέτα στο κέντρο της άμυνας αποτελούσαν οι: Κεφαλίδης-Κατσίκας-Τλούπας. Στα αμυντικά χαφ ήταν το γνωστό δίδυμο των: Πανακούλια και Θαμνόπυολου, αριστερά στο κέντρο έπαιξε ο Γεωργακόπουλος, στην αντίστοιχη θέση δεξιά ο Νταβαρίνος Β. και προωθημένος ήταν ο Κώστας Αρουτίδης.

Η «κατάρα» των προημιτελικών
Για άλλη μια φορά Ευρυτανική ομάδα δεν κατάφερε να εισέλθει στα ημιτελικά. Ο αποκλεισμός του Απεραντιακού στους «8» είναι ο τέταρτος σε αυτήν την φάση, αφού είχαν προηγηθεί άλλοι τρεις του ΑΠΟΚ. Παρόλα αυτά η πορεία των κυπελλούχων Ευρυτανίας κρίνεται επιτυχημένη.

Με Ελπίδα Σαππών στα ημιτελικά το Λιανοκλάδι
Την κυπελλούχο ΕΠΣ Θράκης Ελπίδα Σαππών θα αντιμετωπίσει σε ουδέτερο γήπεδο στα ημιτελικά η ομάδα του Λιανοκλαδίου στις 25/5. Η Ελπίδα επικράτησε του Όλυμπου Κέρκυρας με 1-0, σε αγώνα, που έγινε στην Νάουσα.
Στα ημιτελικά προκρίθηκε και ο Αστέρας Μαγούλας(Νίκησε 1-0 την Ελλάς Βέλλου) , ενώ το 4ο ζευγάρι Αιολικός-Αναγέννηση Ιεράπετρας διεξάγεται την Πέμπτη 19/5. Ο τελικός θα γίνει στις 5 Ιουνίου.

Α΄ μέρος

Δυνατά από το ξεκίνημα οι Φθιωτοί
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά η ομάδα του Λιανοκλαδίου άσκησε πίεση στα καρέ του Απεραντιακού, χάνοντας πολλές ευκαιρίες

Προβάδισμα με τον έμπειρο Καλύβα
Στο 15o λεπτό ο πολύπειρος Μιχάλης Καλύβας ύστερα από στημένη φάση κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία και να ανοίξει το σκορ, με το 1-0 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Οι καλύτερες φάσεις
12΄ : Ο Σκόρδας με μπαλιά βρήκε τον Καλύβα, το σουτ του οποίου πέρασε μόλις έξω από την εστία του Τσάμη
15΄ : Ο Χανής εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο κάτω από το κέντρο, ο Καλύβας μέσα στην αντίπαλη περιοχή κέρδισε στον «αέρα» τους αντίπαλους αμυντικούς και τον Τσάμη, πιάνοντας την κεφαλιά, η οποία κατέληξε στα δίχτυα, για να γίνει το 1-0

Β΄ μέρος

Στο ίδιο έργο «θεατές»
Και πάλι οι Φθιωτοί είχαν τον έλεγχο και την εδαφική υπεροχή, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. Στο 73΄ ο νεαρός Θανάσης Τσακμάκας «σφράγισε» την πρόκριση στα ημιτελικά για τους «πράσινους», κάνοντας το 2-0

Προσπάθεια για μείωση
Λίγο έλειψε να πετύχει το άτυπο γκολ της «τιμής» το συγκρότημα του Κώστα Πασσά. Έχασε μεγάλες ευκαιρίες προς το τέλος με τους Αρουτίδη και Νταβαρίνο Α., με τον δεύτερο να σημαδεύει το δοκάρι του Αλεξανδρή.

Οι καλύτερες φάσεις
58΄ : Ατομική προσπάθεια του Βεστάκη και διαγώνιο σουτ από πλάγια, ο γκολκίπερ των Απεράντιων απέκρουσε στην κλειστή του γωνία, στην επαναφορά το δεύτερο σουτ από τον Τσακμάκα κόντραρε στα σώματα
67΄ : Ο Καλύβας μετά από μπαλιά του Χανή, με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Βεστάκη, ο οποίος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τσάμη, με τον τελευταίο να μπλοκάρει σωτήρια
73΄ : Ο Τσακμάκας έπιασε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στο «βάθος» της αντίπαλης εστίας και έγινε το 2-0
78΄ : Ο Αρουτίδης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Αγρότη απέκρουσε την μπάλα
83΄ : Σουτ του Άρη Νταβαρίνου σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αλεξανδρή

Συνθέσεις Ομάδων

Λιανοκλάδι (Μάκης Ζαχαρόπουλος): Αλεξανδρής, Σκόρδας, Καββαδίας, Τζουάνας, Κουφιώτης, Κραββαρίτης, Καλύβας(88΄ Σπαθούλας), Τσακμάκας(74΄ Παπαγεωργίου), Μπουγιώτας(68΄ Ντζαβίδας), Χανής, Βεστάκης

Απεραντιακός (Κώστας Πασσάς): Τσάμης, Μπουμπουρής(74΄ Νταβαρίνος Α.), Ζήσιμος(72΄ Κονιαβίτης), Κεφαλίδης, Κατσίκας, Τλούπας, Πανακούλιας, Γεωργακόπουλος, Νταβαρίνος Β.(62΄ Γιαννόπουλος), Αρουτίδης, Θαμνόπουλος

Διαιτητής : Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας)
Α΄ Βοηθός : Δημήτρης Βεφειάδης (Καρδίτσας)
Β΄ Βοηθός : Αντώνης Διπλάρης (Καρδίτσας)