Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Τρεις ομάδες για μια θέση

Πέφτει η αυλαία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Απριλίου με την διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής. 
Το ενδιαφέρον έχει εστιαστεί στην 4η ομάδα που θα συμπληρώσει την 4αδα των μπαράζ. Περισσότερες πιθανότητες έχουν ο Αίολος και ο Άγιος Προκόπιος που ισοβαθμούν στην 4η θέση με 21 βαθμούς. Μαθηματικές ελπίδες έχει και η Μυρίκη, η οποία όμως θέλει νίκη κόντρα στον ΑΠΟΚ και στραβοπάτημα των δυο άλλων διεκδικητών της 4ης θέσης.

Δυο αγώνες στο προπονητικό κέντρο
Και τα δυο ματς του Σαββάτου θα διεξαχθούν στο αθλητικό κέντρο. Στις 4.30 το Σάββατο τα Άγραφα θα υποδεχτούν τον Αίολο. Τα Άγραφα έχουν τερματίσει στην 2η θέση έχοντας 31 βαθμούς, ενώ ο Αίολος καταλαμβάνει την 4η θέση με 21 βαθμούς. Ο Αίολος θα παραταχτεί με πολλές απουσίες και θα επιδιώξει να πάρει την νίκη για να εισέλθει στα μπαράζ.
Η Μυρίκη στο άλλο παιχνίδι του Σαββάτου αγωνίζεται την ίδια ώρα με τον ΑΠΟΚ. Οι «κόκκινοι» βρίσκονται στην 6η θέση με 19 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΚ στην κορυφή με 38 βαθμούς. Η Μυρίκη είναι η ομάδα που έχει το βαθμολογικό κίνητρο, κόντρα στο Βελούχι που προέρχεται από «γκέλα» στο Κερασοχώρι. Να θυμίσουμε ότι η Μυρίκη είχε σημειώσει ιστορική νίκη στον πρώτο γύρο κόντρα στον ΑΠΟΚ.
Κατά πάσα πιθανότητα το ένα ματς θα διεξαχθεί στο κεντρικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και το άλλο στο βοηθητικό γήπεδο ή στο γήπεδο ρίψεων. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και την 4η αγωνιστική, όπου διεξήχθησαν στο αθλητικό κέντρο οι αγώνες : Μυρίκη-Κρέντη και Άγραφα-Ποταμιά.

Ο «Άγιος» θέλει μόνο την νίκη
Δυο αγώνες θα διεξαχθούν και την Κυριακή το απόγευμα. Ο Άγιος Προκόπιος στις 4.30 θα αγωνιστεί στην Παλαιοκατούνα με το Ραπτόπουλο. Ο Άγιος Προκόπιος ισοβαθμεί στην 4η θέση με τον Αίολο με 21 βαθμούς, ενώ το Ραπτόπουλο έχει καταλάβει την 3η θέση με 25 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι θέλουν την νίκη για να μπουν στα μπαράζ, ξέροντας και τα αποτελέσματα των Σαββατιάτικων αγώνων.
Στο Μικρό Χωριό την ίδια ώρα η γηπεδούχος Ποταμιάς θα παίξει κόντρα στο Κερασόβο. Οι δυο ομάδες θέλουν να ολοκληρώσουν την αγωνιστική περίοδο με ένα θετικό αποτέλεσμα. Η Ποταμιά βρίσκεται στην προτελευταία θέση την 8η με 15 βαθμούς, ενώ το Κεράσοβο έχει τερματίσει στην τελευταία 9η θέση έχοντας 3 πόντους και θα αναζητήσει την πρώτη του νίκη.
Το ρεπό της θα πραγματοποιήσει η ομάδα της Κρέντης.

Δεν άλλαξε το πρόγραμμα
Πολλοί περίμεναν οι 3 αναμετρήσεις που υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο να διεξαχθούν την ίδια ώρα και ημέρα. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας όμως δεν έκανε αυτή την αλλαγή στο πρόγραμμα.
Να θυμίσουμε ότι σε παλαιότερες περιπτώσεις  η ΕΠΣΕ έβαζε την ίδια ημέρα τους αγώνες τις τελευταίες αγωνιστικής, όπου υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Έτσι την Κυριακή ο Άγιος Προκόπιος θα ξέρει τι έχει γίνει στα παιχνίδια του Σαββάτου, κάτι που δεν θα γνωρίζουν Αίολος και Μυρίκη που παίζουν το Σάββατο.

Κοντά στην κατάκτηση του κυπέλλου ήθους ο Άγιος Προκόπιος
 Το κύπελλο ήθους θα κατακτήσει ο Άγιος Προκόπιος, εάν δεν δεχτεί κόκκινη κάρτα στο Κυριακάτικο παιχνίδι με το Ραπτόπουλο. Μέχρι στιγμής το συγκρότημα του Λάκη Αναστασόπουλο δεν έχει δεχτεί κόκκινη.

Τα πιθανά σενάρια για την 4η θέση

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας :

Σάββατο 9-4-2011 16.30
Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου: Άγραφα-Αίολος
Διαιτητής : Συνδέσμου Φθιώτιδας
Βοηθοί : Λάμπρος Κολοκώτσιος-Βασίλης Λάμπρου (Ευρυτανίας)

Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου : Μυρίκη-ΑΠΟΚ Βελούχι
Διαιτητής : Γιώργος Δροσίνης (Ευρυτανίας)
Βοηθοί : Βαγγέλης Λαθύρης-Κώστας Νικολάου (Ευρυτανίας)

Κυριακή 10-4-2011 16.30
Γήπεδο Παλαιοκατούνας : Άγιος Προκόπιος-Ραπτόπουλο
Διαιτητής : Συνδέσμου Φθιώτιδας
Βοηθοί : Λάμπρος Κολοκώτσιος-Παναγιώτης Πλατής (Ευρυτανίας)

Γήπεδο Μικρού Χωριού : Ποταμιά-Κεράσοβο
Διαιτητής : Ηλίας Γαλάνης (Ευρυτανίας)
Βοηθοί : Βασίλης Λάμπρου-Βαγγέλης Λαθύρης (Ευρυτανίας)

Ρεπό : Κρέντη