Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Δημήτρης Ζαλοκώστας : «Χρειάζεται χρόνος για να βρεθώ στην κατάσταση που ήμουν όταν έφυγα»

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα του Βελουχίου το 1994 και για 6 χρόνια φορούσε την φανέλα της ομάδας. Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε ξανά στον ΑΠΟΚ και μάλιστα στον πρώτο ημιτελικό άνοιξε τον δρόμο με δυο δικά του τέρματα για την ευρεία νίκη της ομάδας του.
Πρόκειται για τον 31χρονο μεσοεπιθετικό Δημήτρη Ζαλοκώστα, ο οποίος μίλησε στην σελίδα μας το “Evrytania Sport”.
Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής μας μιλάει για την εμφάνιση του στον πρώτο ημιτελικό, η οποία πιστεύει ήταν η καλύτερη του την φετινή χρονιά.  Για τον επαναληπτικό στην Παλαιοκατούνα μπορεί να μην αγωνιστεί, καθώς τραυματίστηκε στο ματς της προηγούμενης Κυριακής. Η ομάδα του θα επιδιώξει να πάρει νωρίς την πρόκριση, για να ξεκουραστεί για τους τελικούς αγώνες.
Ο στόχος ο δικός του και της ομάδας του είναι ο τίτλος. Μάλιστα μας αποκαλύπτει ότι εάν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες θα συνεχίσει στην Δ΄ εθνική, εάν ο ΑΠΟΚ πρώτα κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Ειδική αναφορά κάνει στους διαιτητές και θεωρεί ότι δεν προστατεύουν τους ποδοσφαιριστές, αφού επιτρέπουν πολλές φορές τα σκληρά μαρκαρίσματα. Επιπλέον πιστεύει ότι ο ΑΠΟΚ έχει συνηθίσει να αγωνίζεται στο χόρτο και ότι τα ξερά γήπεδα του προκαλούν πολλά προβλήματα.
Ο ταχύτατος ποδοσφαιριστής μεταγράφηκε στον ΑΠΟΚ από την Μυρίκη και αγωνίστηκε σε 5 παιχνίδια πρωταθλήματος ως τώρα, σκοράροντας δυο τέρματα. Τα τελευταία δυο χρόνια απουσίαζε στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους.
Ο Ζαλοκώστας εκτός από τον ΑΠΟΚ έχει αγωνιστεί στην ομάδα της Ποταμιάς και στην Μυρίκη. Μάλιστα με τους «κόκκινους» κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και αγωνίστηκε 3 φορές στην Δ΄ εθνική. Επίσης ήταν στέλεχος του ΑΠΟΚ την περίοδο 1997-98, όπου η ομάδα κατάφερε να παραμείνει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Δ΄ εθνική.

Evrytania Sport : Δημήτρη σε καλωσορίζουμε στο “Evrytania Sport”. Αρχικά θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε γιατί τα τελευταία χρόνια απουσίαζες από τα Ευρυτανικά γήπεδα;
Δημήτρης Ζαλοκώστας : Οι λόγοι, που απουσίαζα ήταν καθαρά επαγγελματικοί και προσωπικοί. Κατέβηκα στην Αθήνα, για να σπουδάσω σε ένα ΙΕΚ του ΕΚΑΒ, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να φύγω από το Καρπενήσι. Τώρα που επέστρεψα αποφάσισα να ασχοληθώ ξανά με το ποδόσφαιρο.

Evrytania Sport : Πολύ καλή εμφάνιση έκανες στον πρώτο ημιτελικό με τον Άγιο Προκόπιο. Πιστεύεις ότι η εμφάνιση σου θύμισε τις παλιές καλές εμφανίσεις σου με την Μυρίκη;
Δημήτρης Ζαλοκώστας : Ήταν σίγουρα η καλύτερη μου φετινή εμφάνιση με το Βελούχι. Απλά χρειάζεται ακόμη χρόνος, για να βρεθώ στην κατάσταση, που ήμουν όταν έφυγα. Είχα δυο χρόνια μακριά από προπονήσεις. Πιστεύω σε λίγο καιρό να είμαι απόλυτα έτοιμος, έτσι όπως θα θέλω εγώ για να συνεχίσω.

Evrytania Sport : Ο ημιτελικός αγώνας έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είδαμε κάποια περίεργα φαινόμενα στο ημίχρονο. Θα ήθελες να μας τα σχολιάσεις;
Δημήτρης Ζαλοκώστας : Είναι τα στραβά του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου. Οι διαιτητές και η ΕΠΣ Ευρυτανίας τα αφήνουν να συμβαίνουν. Πιστεύω εαν υπήρχε καλύτερη οργάνωση από την ΕΠΣ και από τον διαιτητή θα είχε τελειώσει ο αγώνας κανονικά στην ώρα του. Δηλαδή δεν θα έπρεπε να βγούμε για δεύτερο ημίχρονο από την στιγμή, που η αντίπαλη ομάδα δεν ήθελε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ξεκινήσουμε μετά από 40 λεπτά. Στο πρώτο σπριντ, που έκανα, γιατί έπρεπε να ξανακάνω πάλι ζέσταμα, υπέστησα μια θλάση στο τετρακέφαλο και δεν ξέρω, εάν θα αγωνιστώ πάλι με τον Άγιο Προκόπιο στην έδρα του.

Evrytania Sport : Ο στόχος πλέον είναι να καθαρίσετε την πρόκριση για τον τελικό με διπλό στην Παλαιοκατούνα;
Δημήτρης Ζαλοκώστας : Προσωπικά, εάν είμαι έτοιμος να παίξω, σίγουρα θα παίξω  για το διπλό. Από εκεί και πέρα εγώ προσωπικά θα προφυλαχτώ, γιατί και οι διαιτητές δεν είναι στην ανάλογη εικόνα, για να μπορέσουν να προστατέψουν παίχτες από χτύπημα εκτός φάσης ή από σκληρά μαρκαρίσματα. Εάν επιτρέψουν να γίνει ένα σκληρό παιχνίδι δεν ξέρω εάν θα αγωνιστώ. Αν δεν το επιτρέψουν να γίνει αυτό, σίγουρα θα μπούμε να πάρουμε το διπλό. Αν δούμε δεν δίνουν κίτρινες ή και κόκκινες στα μαρκαρίσματα, που θα πρέπει να δίνουν τότε θα προστατευτούμε. Ο στόχος όμως είναι το διπλό, ώστε να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε για τους τελικούς αγώνες.

Evrytania Sport : Όντως έχουμε δει ότι πολλές φορές οι διαιτητές δεν προστατεύουν τους ποδοσφαιριστές από επικίνδυνα μαρκαρίσματα.
Δημήτρης Ζαλοκώστας : Σίγουρα γίνεται αυτό. Επιπλέον είναι και το γήπεδο σε άθλια κατάσταση. Εμείς με το χόρτο, που έχουμε συνηθίσει και με το να πάμε να παίξουμε σε ένα ξερό γήπεδο με μικρές διαστάσεις, αυτό προκαλεί πρόβλημα στην ομάδα.

Evrytania Sport : Πιστεύεις θα έχετε μεγάλο πρόβλημα όταν αγωνίζεστε σε ξερά γήπεδα; Είδαμε πριν από μερικές αγωνιστικές ότι δεν μπορέσατε να κερδίσετε το Κερασοχώρι.
Δημήτρης Ζαλοκώστας : Στο Κερασοχώρι ήταν πεσμένη η ψυχολογία της ομάδας, αφού παίζαμε τα τελευταία παιχνίδια στην κανονική διάρκεια. Είχε κριθεί πολύ νωρίς και η πρώτη θέση και δεν είχαμε δείξει την βαρύτητα που έπρεπε. Λίγο ο αγωνιστικός χώρος, λίγο η ψυχολογία η δικιά μας, λίγο οι διαιτητές, αλλά περισσότερο εμείς δεν παίξαμε καλά. Είχαν γίνει πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι, έγιναν 4-5 φάσεις για γκολ. Από την στιγμή, που δεν μας βγήκαν, στο δεύτερο ημίχρονο οι διαιτητές  φοβήθηκαν από κάποιους εξωτερικούς παράγοντες και σφύριζαν και κατά και υπέρ μας. Τώρα στα μπαράζ όμως θα φανεί ότι οι στόχοι μας και η αποφασιστικότητα μας θα είναι σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα.

Evrytania Sport : Σας είδαμε και στο παιχνίδι με τον Άγιο Προκόπιο που δείξατε άλλα πρόσωπο και μπήκατε αποφασιστικοί από την αρχή.
Δημήτρης Ζαλοκώστας : Πιστεύω ότι ο Άγιος Προκόπιος δεν είχε την δυναμική, που θα είχαν άλλες ομάδες, που έμειναν εκτός Play Off. Εγώ πιστεύω δεν είχε την προοπτική, για να μπει στα Play Off, απλά οι συγκυρίες τον έχουν βάλει εκεί. Σίγουρα με την Μυρίκη ή τον Αίολο θα γίνονταν πολύ πιο δυνατά παιχνίδια και θα μας κοντράριζαν περισσότερο. Αυτό έχω δει τους τελευταίους 3 μήνες, πιο πριν έλειπα και δεν ξέρω τι γίνονταν. Με την δυναμικότητα, που είδα στο πρωτάθλημα πιστεύω ότι ίσως να μην άξιζε να είναι στα Play Off. Εάν στον ημιτελικό το γήπεδο ήταν σε καλύτερη κατάσταση, ίσως το σκορ να ήταν πιο ευρύ.

Evrytania Sport : Να υποθέσω ότι ο στόχος σας είναι ο τίτλος. Έχετε προσηλωθεί σε αυτό τον στόχο;
Δημήτρης Ζαλοκώστας : Σίγουρα είναι ο τίτλος. Εάν υπάρξουν αξιόλογα πράγματα για να προχωρήσουμε στην Δ΄ εθνική πιστεύω ότι θα ασχοληθώ και εγώ. Έχουν περάσει και τα χρόνια και δεν έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας, για να διεκδικήσουμε ξανά την παραμονή. Μιλάω προσωπικά για μένα. Αν πάρουμε τον τίτλο και η ομάδα ασχοληθεί σοβαρά με την Δ΄ εθνική, κάτι που συνήθως ο ΑΠΟΚ το κάνει, ασχολείται σοβαρά με προπονητές, με το ανάλογο υλικό, θα αγωνιστώ και εγώ στην Δ΄ εθνική. Λογικά έτσι θα γίνουν τα πράγματα, εάν πρώτα κατακτήσουμε τον τίτλο με την επόμενη ομάδα, που θα μας κοντράρει στον τελικό. Βέβαια ούτε στον τελικό έχουμε πάει ακόμα, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα οι δυναμικότητες των ομάδων δείχνουν ότι θα είμαστε στον τελικό. Η άλλη ομάδα δεν ξέρω ποια θα είναι, θα φανεί στην συνέχεια.

Evrytania Sport : Να σε ευχαριστήσουμε για την κουβέντα που είχαμε. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο κλείνοντας;
Δημήτρης Ζαλοκώστας : Όχι, σε γενικές γραμμές τα έχουμε πει όλα. Ας ευχηθούμε να πάρουμε τον τίτλο, γιατί με ένα κακό παιχνίδι αγχώνεσαι και δεν ξέρεις πως θα εξελιχτούν τα πράγματα.  

Συνέντευξη : Παναγιώτης Κολλημένος