Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Κόντρα στην επικίνδυνη Ομόνοια αγωνίζονται οι Απεράντιοι

Την τεράστια ευκαιρία έχει να διακριθεί μέσα από τον θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών η ομάδα του Απεραντιακού. Η προσοχή όλων έχει στραφεί στο παιχνίδι κόντρα στην Ομόνοια Πέτρας την Τετάρτη.
Οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν αρκετά στον θεσμό, αφού πρώτα ξεπεράσουν το εμπόδιο της κυπελλούχου Άρτας. Το κύπελλο αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να σωθεί όλη η χρονιά για τους Απεράντιους.
Την Τετάρτη στις 4.30 αγωνίζονται στο Διάσελο Άρτας με την τοπική Ομόνοια Πέτρας για την πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας του 5ου ομίλου. Η ομάδα, που θα επικρατήσει θα προκριθεί στους «16» του κυπέλλου και θα αγωνιστεί στο γήπεδο της στον τελικό του ομίλου.
Το έργο του Απεραντιακού κάθε άλλα πάρα εύκολο θα είναι. Η Ομόνοια έχει κατακτήσει το κύπελλο, επικρατώντας σε ημιτελικό και τελικό δυο ομάδων που αγωνίζονται στον 5ο όμιλο του περιφερειακού πρωτάθλημα.
Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε από την ΕΠΟ ο Νίκος Μυριούνης από την σύνδεσμο Ηπείρου, με βοηθούς τον Δονάτο Παπαδημητρίου και τον Νικόλαο Τίκα.

Με αρκετές απουσίες ο Απεραντιακός
Με προπόνηση την Τρίτη από απόγευμα ολοκληρώνεται η προετοιμασία του Απεραντιακού για το παιχνίδι με την Ομόνοια. Η ψυχολογία της ομάδας και η αγωνιστική της παρουσία έχει βελτιωθεί πολύ στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο Κώστας Πασσάς δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο μέσο Άρη Νταβαρίνο (Αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τα Μετέωρα). Θα απουσιάσουν επίσης ο κεντρικός αμυντικός Φάνης Μπισμπίκης, ο μεσοεπιθετικός Κώστας Μπουγατσιάς και ο τερματοφύλακας Γιάννης Καραβασίλης. Αντίθετα δικαίωμα συμμετοχής θα έχει ο Τάσος Γεωργακόπουλος, ο οποίος με τα Μετέωρα είχε συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες και δεν αγωνίστηκε.


Η Ομόνοια Πέτρας
Την κούρσα οδηγεί στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Άρτας η Ομόνοια Άρτας. Βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 61 βαθμούς και αποτελεί το πρώτο φαβορί για άνοδο στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα ακολουθήσουν αγώνες μπαράζ.
Η Ομόνοια κέρδισε στον τελικό της 2ης Μαρτίου (Παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος) την Φιλοθέη με σκορ 1-0. Η Φιλοθέη αγωνίζεται στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Η ομάδα από την Άνω Πέτρα αγωνίζονταν από το 37΄ με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Κακατάτσιου. Το γκολ της νίκης πέτυχε το 87ο λεπτό ο Δερβένης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.
Στα ημιτελικά η Ομόνοια κέρδισε στο γήπεδο της τον Αστέρα Ρόκα με 2-0. Ο Αστέρας είναι 2ος στον 5ο όμιλο της Δ΄ εθνικής.
Πιο επικίνδυνοι ποδοσφαιριστές είναι οι : Αλέκος Τσάπαλης και Δημήτρης Γκανιάτσας, που έχουν σκοράρει ο καθένας από 14 γκολ στο πρωτάθλημα.
Προπονητής της ομάδας είναι ο Πάνος Νίκου.
Η Ομόνοια αγωνίζεται σε γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα στην ορεινή Άρτα. Το στάδιο έχει την ονομασία γήπεδο Κάμπων Δημαρίου και βρίσκεται κοντά στο Διάσελο. 



Ευρεία νίκη την Κυριακή
Εύκολο απόγευμα είχε το Σάββατο το απόγευμα η Ομόνοια. Επικράτησε εκτός έδρας της Μέλισσας με 0-4. Τα γκολ πέτυχαν οι : Παππάς (7΄,75΄), Τσάπαλης (20΄,62΄).

Η Ομόνοια αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση : Σταμάτης, Μάρης, Σταμούλης Ε., Μαργαρίτης (68΄ Κατσαρός), Πέτσας, Νάσιος, Γεωργάρας (63΄ Σταμούλης Π.), Μανιφάβας, Τσάπαλης, Παππάς, Κακατάτσιος.

Το πρόγραμμα του κυπέλλου ερασιτεχνών του 5ου ομίλου :

1η Αγωνιστική 5ου ομίλου 6-4-2011 16.30
Ομόνοια Πέτρας-Απεραντιακός
Τηλυκράτης Λευκάδας-Ερασιτέχνες Παναιτωλικού

2η Αγωνιστική 5ου ομίλου 20-4-2011 16.30
Τολοφώνα Ερατεινή-Νικητής (Τηλυκράτης Λευκάδας-Ερασιτέχνες Παναιτωλικού)

3η Αγωνιστική 4-5-2011 16.30 (Τελικός ομίλου)
Νικητής (Ομόνοια Πέτρας-Απεραντιακός)-Νικητής 2ης αγωνιστικής

* Νικητής από τον όμιλο προκρίνεται στους «8»

Φωτογραφίες και πληροφορίες για την Ομόνοια από το : www.omonoia-petras.gr