Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Με 6 ομάδες το Β΄ τοπικό

Ολοκληρώθηκαν την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας Ευρυτανίας για την περίοδο 2010-2011. Στο πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή συνολικά 6 σωματεία.
Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή είναι οι εξής : ΑΕΚ, Αστέρας Αγίας Τριάδας, Κεραυνός Κρικέλλου, Δυτική Φραγκίστα, Ακαδημία Καρπενήσι 2002 και Αναγέννηση Παλαιοκατούνας 2010 (Νεοσύστατη ομάδα, που αποτελεί συνέχεια της πρωταθλήτριας 2007-2008 Αναγέννησης Παλαιοκατούνας).
Δεν δήλωσαν συμμετοχή μόλις δυο σωματεία, η Γρανίτσα παρότι έκανε μεταγραφές το καλοκαίρι, όπως και η ομάδα του Μικρού Χωριού. Οι δυο ομάδες κινδυνεύουνε με διαγραφή από τα μητρώα της ΕΠΟ στην επόμενη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Ευρυτανίας, καθώς δεν κατέβηκαν για 2η συνεχόμενη περίοδο. Εφόσον εφαρμοστεί αυτή την φορά ο κανονισμός.
Η κλήρωση του πρωταθλήματος, η ημερομηνία έναρξης, καθώς και ο καταρτισμός των ομίλων θα γνωστοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες.
Είναι πιθανό να διεξαχθούν δυο όμιλοι, ένας όμιλος με τις κοντινές ομάδες του Καρπενησίου και ένας με τις ομάδες της Δυτικής Ευρυτανίας. Στον όμιλο του Καρπενησίου θα αγωνιστούν πιθανότατα : ΑΕΚ, Αγία Τριάδα, Κρίκελλο και Ακαδημία. Στο όμιλο της Δυτικής Ευρυτανίας θα αγωνιστούν η Αναγέννηση Παλαιοκατούνας 2010 και η Φραγκίστα. Το σενάριο για έναν όμιλο με 10 αγωνιστικές είναι δύσκολο, καθώς το πρωτάθλημα θα ολοκληρώνονταν σε αυτή την περίπτωση τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.
Ανοικτό το ενδεχόμενο να προβιβαστούν στην Α΄ κατηγορία όσες ομάδες εκφράσουν επιθυμία.