Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Κώστας Σταμούλης : «Η Μυρίκη μπορεί να φτάσει άνετα στον τελικό των μπαράζ»

Η σεζόν 2010-2011 είναι η χρονιά του. Πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα της Μυρίκης και είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές, που έχουν ξεχωρίσει με την απόδοση τους στο φετινό πρωτάθλημα.
Πρόκειται για τον 21χρονο μέσο των «κόκκινων» Κώστα Σταμούλη, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο “Evrytania Sport”. Ο νεαρός μέσος στην 13η αγωνιστική με δυο καταπληκτικά τέρματα χάρισε την εκτός έδρας νίκη στην Μυρίκη μέσα στην Κρέντη με 1-2 και κράτησε την ομάδα του σε τροχιά 4αδας.
Ο Κώστας Σταμούλης μας μιλάει για την φετινή χρονιά με την Μυρίκη και για τους στόχους, που έχει με την ομάδα του. Πιστεύει ότι έχει ξεχωρίσει, επειδή έχει προωθηθεί φέτος στα χαφ και οι συμπαίκτες του πιστεύουν πολύ σε αυτόν.
Είναι ικανοποιημένος από το κλίμα, που επικρατεί στην ομάδα του και εάν συσπειρωθούν αισιοδοξεί ότι μπορεί να φτάσει η Μυρίκη ακόμη μέχρι και τον τελικό των μπαράζ.
Όσο για τα μελλοντικά του σχέδια, θέλει να αγωνιστεί στην Δ΄ εθνική και ήδη έχουν φτάσει στα αυτιά του οι φήμες, που τον θέλουν από τώρα να είναι μεταγραφικός στόχος του ΑΠΟΚ.
Ο χαρισματικός μέσος έχει σκοράρει 5 φορές στο φετινό πρωτάθλημα και έχει αγωνιστεί σε  11 αναμετρήσεις (Πρώτος σε συμμετοχές και γκολ της Μυρίκης).

Evrytania Sport : Κώστα να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας το Evrytania Sport. Θα θέλαμε να μας μιλήσεις για την φετινή σου χρονιά με την ομάδα της Μυρίκης, όπου και πραγματοποιείς πάρα πολύ καλές εμφανίσεις.
Κώστας Σταμούλης : Καλώς σας βρήκα και εγώ και ευχαριστώ για την πρόσκληση σας. Φέτος πιστεύω ότι έχω βοηθηθεί πολύ από τους συμπαίκτες μου και από τον προπονητή. Μου έχουν δοθεί περισσότερες ευκαιρίες, από ότι μου είχαν δοθεί στο παρελθόν. Πιστεύω ότι αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο, δηλαδή τα παιχνίδια που έχω πάρει φέτος στα πόδια μου.

Evrytania Sport : Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σου; Να φανταστώ η είσοδος στην 4αδα;
Κώστας Σταμούλης : Οι στόχοι μας για αυτή την χρονιά είναι η 4αδα, αλλά και ο τελικός. Η Μυρίκη μπορεί να φτάσει άνετα στον τελικό των μπαράζ. Ακόμη και στην 3η θέση να τερματίσει μπορεί να φτάσει στον τελικό. Αυτό είναι όμως θέμα πάνω από όλα των παικτών. Πρέπει να συνεχίσουν όλοι, να κάνουν προπονήσεις και να μην κάνει κανένας πίσω. Δεν είναι κάτι δύσκολο. Για μένα φέτος η μόνη ομάδα, που έχει ξεχωρίσει είναι ο ΑΠΟΚ, οι άλλες πιστεύω ότι είναι στα ίδια επίπεδα με μας. Δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να ξεχωρίζει.

Evrytania Sport : Η Μυρίκη συσπειρώνεται πάντα στα κρίσιμα παιχνίδια. Πιστεύεις ότι θα γίνει το ίδιο και φέτος;
Κώστας Σταμούλης : Στο τέλος της χρονιάς πιστεύω ότι θα συσπειρωθούμε. Θα έρθουνε και 2-3 παίκτες, όπως ο Κώστας ο Οικονόμου, ο Λώλος και θα δώσουν σημαντικές βοήθειες στην άμυνα και στην επίθεση.

Evrytania Sport : Την ερχόμενη αγωνιστική δίνετε ένα κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στον Άγιο Προκόπιο. Πως το αντιμετωπίζετε αυτό το παιχνίδι;
Κώστας Σταμούλης : Ναι είναι ένα κρίσιμο ματς. Πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες θα δώσουν το 100%, για να πάρουμε αυτή την νίκη. Εάν πάρουμε αυτό το παιχνίδι, μπαίνουμε στην 4αδα. Φτάνουμε τον Άγιο Προκόπιο και θα ισοβαθμούμε στην 3η θέση, εάν κερδίσουμε. Δεν είναι δύσκολος στόχος και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε.

Evrytania Sport : Πως είναι το κλίμα στην ομάδα της Μυρίκης;
Κώστας Σταμούλης : Δεν ξέρω, εάν υπάρχει τέτοιο κλίμα σε άλλη ομάδα της Ευρυτανίας. Υπάρχει ένα ευχάριστο  κλίμα και σε ωθεί να παίξεις μπάλα. Είναι μια δεμένη ομάδα, ο προπονητής έχει δώσει σωστά θεμέλια από την αρχή, δεν υπάρχουν τσακωμοί. Όλοι οι παίκτες παίζουν για έναν στόχο, για την νίκη και ούτε για να διακριθεί κάποιος περισσότερο, ούτε κάποιος λιγότερο. Ο στόχος μας είναι μόνο να βάλουμε την ομάδα στην 4αδα.

Evrytania Sport : Φέτος κάνεις πολύ καλή χρονιά με εξαιρετικές εμφανίσεις. Τι έχει αλλάξει φέτος και έχεις βελτιωθεί τόσο;
Κώστας Σταμούλης : Ίσως φαίνομαι περισσότερο επειδή παίζω επιθετικά, αγωνίζομαι σαν αριστερό χαφ. Δεν παίζω μπακ, όπως έπαιζα πέρυσι. Φέτος μου έχουν δοθεί περισσότερες ευκαιρίες και έχω αγωνιστεί και σε περισσότερα παιχνίδια. Οι συμπαίκτες μου έχουν πιστέψει πολύ σε μένα και είναι και κίνητρο για μένα να παίζω καλύτερα.

Evrytania Sport : Πιστεύεις ότι περνάει από σένα το δημιουργικό κομμάτι στην Μυρίκη;
Κώστας Σταμούλης : Σίγουρα αυτό παίζει σημαντικό ρόλο. Πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν στην Μυρίκη. Με βοηθάει, που οι περισσότεροι παίκτες έχουν πιστέψει σε μένα και έτσι βγαίνουν περισσότερες πάσες σε μένα.

Evrytania Sport : Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησες την περασμένη αγωνιστική κόντρα στην Κρέντη, δυο καταπληκτικά τέρματα δικά σου χάρισαν τους 3 βαθμούς στην Μυρίκη. Πως νοιώθεις;
Κώστας Σταμούλης : Νοιώθω πολύ περήφανος. Ήμουν όμως τυχερός στο πρώτο γκολ. Ο προπονητής μου ο κ. Φούκας, μου είχε πει στο ημίχρονο «μπες μέσα και προσπάθησε να καθαρίσεις το παιχνίδι» . Ήταν ένα παιχνίδι σημαντικό για μένα και το περίμενα με ανυπομονησία, όπως και το επόμενο με τον Άγιο Προκόπιο. Από εκεί πέρα υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια, όπως αυτό με τον ΑΠΟΚ, που δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Evrytania Sport : Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Σκέφτεσαι να αγωνιστείς σε μεγαλύτερη κατηγορία;
Κώστας Σταμούλης : Του χρόνου, που θα μένω συνέχεια Καρπενήσι και δεν θα είμαι στην Λαμία στην σχολή, θα ήθελα να παίξω Δ΄ εθνική. Δεν υπάρχει καμία σχέση με το τοπικό. Εκεί θέλει πολλές προπονήσεις, τεχνική. Εάν μου δοθεί η ευκαιρία και έρθει η πρόταση να πάω να παίξω στην Δ΄, πρώτα θα μιλήσω με τον προπονητή μου και την ομάδα μου και εάν με αφήσουν θα πάω. Η Δ΄ εθνική είναι σπουδαία εμπειρία για έναν ποδοσφαιριστή.

Evrytania Sport : Υπάρχει έντονη φήμη ότι είσαι ήδη από τώρα μεταγραφικός στόχος του ΑΠΟΚ για το καλοκαίρι.
Κώστας Σταμούλης : Ακριβώς δεν ξέρω τι θα γίνει με τον ΑΠΟΚ. Θα συζητήσουμε, θα δούμε τι θα μου προτείνουν και εάν τα βρούμε εννοείται ότι θα πάω να αγωνιστώ στην Δ΄ εθνική, εάν πρώτα έχει ανεβεί.

Evrytania Sport : Τα προηγούμενα χρόνια είχες αγωνιστεί σε ΑΠΟΚ και Απεραντιακό. Ενώ είχες κάποια καλά στοιχεία δεν είχες ξεχωρίσει καθόλου.
Κώστας Σταμούλης : Δεν ξέρω για ποιον λόγο ακριβώς. Ήταν κάποιοι άλλοι παίκτες καλύτεροι από εμένα. Μόνο στον Απεραντιακό δεν έπαιζα, πήγαινα συνέχεια στις προπονήσεις και δεν μου είχε δοθεί καμία ευκαιρία και για αυτό άλλωστε και έφυγα και πήγα στην Μυρίκη. Από την Μυρίκη αναδείχτηκα σαν παίκτης.   

Συνέντευξη : Παναγιώτης Κολλημένος