Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Για πρώτη φορά το πέταγμα του χαρταετού στο αθλητικό κέντρο

Έχουμε συνηθίσει όλοι μας να πηγαίνουμε στο προπονητικό κέντρο να παρακολουθούμε ποδοσφαιρικούς αγώνες: Φιλικά ομάδων Super League το καλοκαίρι, αγώνες για το τοπικό πρωτάθλημα της Ευρυτανίας ή αγώνες του Βελουχίου στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Φέτος στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου ο Δήμος Καρπενησίου διοργάνωσε για πρώτη φορά εκδηλώσεις, όπου έγινε και το πέταγμα του χαρταετού.
Κάτω από αντίξοες συνθήκες και χιονόπτωση γιόρτασαν τα «κούλουμα», οι Καρπενησιώτες και οι επισκέπτες της πόλης. Ελάχιστοι χαρταετοί κατάφεραν να πετάξουν ψηλά στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου, αφού τις προσπάθειες δυσκόλευε ο δυνατός άνεμος.
Η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη και σε αυτό συνέβαλλαν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ο Δήμος Καρπενησίου προσέφερε Σαρακοστιανά εδέσματα, ενώ ο σύλλογος «Συν στον άνθρωπο» προσέφερε δωρεάν χαρταετούς.



Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στην Κυριακάτικη Αποκριάτικη παρέλαση συμμετείχαν τρία άρματα, που έχουν σχέση με τα αθλητικά δρώμενα της Ευρυτανίας. Άρμα και μάλιστα πολύ επίκαιρο είχε η Αγωνιστική Λέσχη Καρπενησίου με την ονομασία «Εμείς τα φάγαμε και θα τα ματαφάμε». Με την έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα με το σύνθημα «βουτάμε στο βυθό να βρούμε τα Ευρώ» παρέλασε ο Κολυμβητικός όμιλος Καρπενησίου. Τέλος άρμα είχε και η ομάδα του Απεραντιακού, η οποία παρέλασε μαζί με τον Δήμο Αγράφων.