Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ταξιάρχης Καλύβας : «Πήγα στα Άγραφα για να αγωνιστώ σε άλλο επίπεδο και να διακριθώ»

Λιγοστές ήταν οι μεταγραφικές κινήσεις, όπως και αναμένονταν την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Μια από τις κινήσεις που ξεχώρισαν ήταν αυτή του ταλαντούχου Ταξιάρχη Καλύβα, ο οποίος μεταγράφηκε από το Κεράσοβο στα Άγραφα.
Ο 19χρονος μεσοαμυντικός άνοιξε τα χαρτιά του στο “Evrytania Sport” και μας παραχώρησε συνέντευξη.
Το νέο απόκτημα του Κατσανώνη Αγράφων μας μιλάει για τους στόχους του με την νέα του ομάδα, για τους λόγους που μεταγράφηκε στην ομάδα. Σημαντικός παράγοντας για αυτόν ήταν  να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο και να προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει. Ένας ακόμη παράγοντας που τον ώθησε ήταν και ο αδερφός του Κώστας Καλύβας, που αγωνίζεται στην ομάδα.
Με βαριά καρδιά αποχωρίστηκε το Κεράσοβο, στο οποίο αγωνίζονταν 6 χρόνια και κατάφερε να διακριθεί. Ο Καλύβας ήταν τα τελευταία χρόνια ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας και μόνο σε περιπτώσεις τραυματισμών ή τιμωριών βρίσκονταν εκτός 11αδας. Το τελευταίο του παιχνίδι με το Κεράσοβο το έδωσε πριν περίπου 10 ημέρες κόντρα στην Κρέντη.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είναι πολύ πιθανό να φορέσει για πρώτη φορά την φανέλα των Αγράφων στο Σαββατιάτικο ντέρμπι κόντρα στον ΑΠΟΚ. Τα Άγραφα είναι ο δεύτερος σταθμός της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Evrytania Sport : Ταξιάρχη να σε καλωσορίσουμε στην αθλητική μας σελίδα. Πρόσφατα μεταγράφηκες στην ομάδα των Αγράφων. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πας στα Άγραφα;
Ταξιάρχης Καλύβας : Πρώτα από όλα ευχαριστώ για την πρόσκληση σας. Ήθελα να πάω στα Άγραφα, γιατί είναι το χωριό μου, κατάγομαι από εκεί. Στην ομάδα αγωνίζεται και ο αδερφός μου και θα είμαστε συμπαίκτες για πρώτη φορά. Είχα ξεκινήσει την καριέρα μου από το Κεράσοβο, αγωνιζόμουν εκεί 6 χρόνια συνεχόμενα. Ήθελα να πρωταγωνιστήσω και εγώ σαν παίκτης, το Κεράσοβο μέχρι τώρα δεν είχε καλή πορεία. Βέβαια είναι ιστορική ομάδα, αλλά τώρα τελευταία είχε πέσει πάρα πολύ.

Evrytania Sport : Ένας σημαντικός παράγοντας της μεταγραφής σου ήταν και ότι τα Άγραφα πρωταγωνιστούν σαν ομάδα;
Ταξιάρχης Καλύβας : Ναι. Τα Άγραφα πρώτα από όλα θέλουν να μπουν στην 4αδα και από εκεί και πέρα έχουν στόχο το πρωτάθλημα. Ήθελα και εγώ να αγωνιστώ μια φορά σε άλλο επίπεδο και να διακριθώ.

Evrytania Sport : Θα μπορέσεις να προσαρμοστείς στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού;
Ταξιάρχης Καλύβας : Πιστεύω πως ναι θα μπορέσω. Στο Κερασοχώρι, που έπαιζα δεν κάναμε προπονήσεις. Εγώ πήγαινα εθελοντικά και έκανα προπονήσεις με τα Άγραφα από τις αρχές της αγωνιστικής περιόδου.

Evrytania Sport : Βλέπεις διαφορά στις προπονήσεις, καθώς τον τελευταίο καιρό ανήκεις στο δυναμικό της ομάδας;
Ταξιάρχης Καλύβας : Βλέπω διαφορά με τον προπονητή. Τώρα δίνει περισσότερη προσοχή σε μένα. Τις άλλες φορές ήμασταν πιο χαλαρά, που ήμουν σε άλλη ομάδα. Με δοκίμασε και στο φιλικό με τον Απεραντιακό την προηγούμενη εβδομάδα, σαν στόπερ.

Evrytania Sport : Πιστεύεις θα έχεις θέση στα Άγραφα;
Ταξιάρχης Καλύβας : Ναι το πιστεύω. Για βασικός είναι δύσκολα, αλλά σαν αλλαγή πιστεύω ότι θα παίζω.

Evrytania Sport : Ήταν σημαντικός παράγοντας να πας στα Άγραφα , αφού εκεί αγωνίζεται τα τελευταία δυο χρόνια ο αδερφός σου Κώστας;
Ταξιάρχης Καλύβας : Ναι ήταν πολύ σημαντικός παράγοντας. Μου έλεγε αρκετό καιρό πριν να πάω στην ομάδα και ότι έχει πολύ καλή οργάνωση. Με το Κεράσοβο κάναμε μόνο προετοιμασίες το καλοκαίρι. Υπάρχουν τα πάντα τώρα στις προπονήσεις, που κάνουμε, δεν λείπει τίποτα.

Evrytania Sport : Υπήρχε και το καλοκαίρι έντονη φημολογία για πιθανή μεταγραφή σου στα Άγραφα. Τι έγινε και δεν προχώρησε;
Ταξιάρχης Καλύβας : Ναι ήταν να πάω το καλοκαίρι. Οι διοικήσεις των ομάδων δεν τα βρήκαν. Ευτυχώς τα βρήκαν τώρα τον Γενάρη και ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μου, αλλιώς θα πήγαινε για το επόμενο καλοκαίρι.

Evrytania Sport : Το Κερασοχώρι ήταν η πρώτη σου ομάδα και σε ανέδειξε ποδοσφαιρικά. Πως νοιώθεις τώρα που έχεις φύγει;
Ταξιάρχης Καλύβας : Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Ήμασταν τόσα χρόνια μαζί με όλα αυτά τα παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και όλους τους παράγοντες. Στο Κέρασοβο ανδρώθηκα σαν ποδοσφαιριστής και εκεί ξεκίνησα το ποδόσφαιρο.

Evrytania Sport : Θα ήθελες το τελευταίο σου παιχνίδι με την φανέλα του Κερασόβου να συνδυάζονταν με κάποια νίκη;
Ταξιάρχης Καλύβας : Ναι. Αν και παίξαμε με πάθος με την Κρέντη, κάναμε μεγάλο λάθος .Βάλαμε το γκολ, προηγηθήκαμε, αλλά δεν κλειστήκαμε πίσω μετά για να κρατήσουμε το σκορ. Ανεβήκαμε να βάλουμε και δεύτερο γκολ και χάσαμε το παιχνίδι.

Evrytania Sport : Έχεις σκοράρει πάρα πολλές φορές με μακρινές εκτελέσεις φάουλ. Πως το πετυχαίνεις αυτό υπάρχει κάποιο μυστικό;
Ταξιάρχης Καλύβας : Δοκίμαζα αρκετές φορές και εκτελούσα φάουλ. Με το Κεράσοβο μου δίνονταν συχνά ευκαιρία να εκτελώ φάουλ. Τώρα στα Άγραφα δεν θα έχω αυτή την δυνατότητα, γιατί υπάρχει ο Γουλέτας, που είναι έμπειρος και έχει παίξει μέχρι και στην Α΄ εθνική. Το δοκιμάζουμε και στις προπονήσεις αυτό με τα φάουλ και ίσως μου δοθεί ξανά η ευκαιρία να εκτελέσω φάουλ.

Evrytania Sport : Το Σάββατο καιρού επιτρέποντος η νέα σου ομάδα δίνει ένα ντέρμπι με τον ΑΠΟΚ. Είναι πολύ πιθανό να ντεμπουτάρεις σε ένα ντέρμπι. Πως νοιώθεις για αυτό;
Ταξιάρχης Καλύβας : Νοιώθω αρκετά περίεργα. Εάν παίξω θα προσπαθήσω να δώσω τα πάντα. Θέλουμε να πάρουμε την νίκη, για να δείξουμε για τα μπαράζ ότι είμαστε δυνατή ομάδα. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι.

Evrytania Sport : Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Ταξιάρχης Καλύβας : Θα ήθελα να πω για τον Θύμιο τον Μούτσελο. Είναι η ψυχή της ομάδας του Κερασοχωρίου. Μαζεύει όλους τους ποδοσφαιριστές να έρχονται στους αγώνες. Αυτός προσπαθεί περισσότερο και οι άλλοι βέβαια βοηθούν. Εάν φύγει αυτός ο άνθρωπος από το Κεράσοβο δύσκολα θα συνεχίσει να υπάρχει το Κερασοχώρι.

Συνέντευξη : Παναγιώτης Κολλημένος