Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Άγραφα-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-3

Τα είχε όλα το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Άγραφα και Βελούχι: Ένταση, πάθος, ανατροπή στο σκορ, πολλές αμφισβητούμενες φάσεις, δυνατά μαρκαρίσματα, αποβολή. Ο ΑΠΟΚ έκανε την μεγάλη ανατροπή και επικράτησε των Αγράφων με σκορ 2-3.
Το Βελούχι κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και έπαιξε τον αντίπαλο στο «μισό» γήπεδο, όμως «ολιγώρησε» στην άμυνα στα πρώτα λεπτά του αγώνα και βρέθηκε πίσω στο σκορ με δυο τέρματα. Κατάφερε να ξεπεράσει την ψυχρολουσία και με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε πέντε λεπτά πριν το τέλος στην μεγάλη νίκη με σκορ 2-3. Πρωταγωνιστής ο Κώστας Μπόνιας, που πέτυχε δυο τέρματα, μάλιστα το νικητήριο με έναν πανέμορφο «κεραυνό» εκτός περιοχής. Στα αρνητικά η αποβολή του αρχηγού Γιώργου Κρασιά, ο οποίος θα μείνει αρκετό καιρό εκτός γηπέδων και θα χάσει και τον τελικό κυπέλλου. Ντεμπούτο έκανε ο Δημήτρης Ζαλοκώστας.
Ποινή στέρησης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους έχει μέχρι το τέλος της χρονιάς ο πρόεδρος του ΑΠΟΚ Νίκος Γκορόγιας. Η ΕΠΣ είχε πάρει αυτή την απόφαση, βάσει των όσων είχαν αναγραφεί στο φύλλο αγώνα στο ματς του ΑΠΟΚ με τον Αίολο.
Τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου ξεκίνησαν πολύ δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκαν με δυο τέρματα και πήραν σημαντικό προβάδισμα. Τα δυο γκολ προήλθαν από εκτελέσεις φάουλ του Κώστα Γουλέτα. Στην συνέχεια οπισθοχώρησαν, έμειναν από δυνάμεις και στα τελευταία λεπτά έχασαν και τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ο ΑΠΟΚ παρέμεινε στην κορυφή, φτάνοντας τους 28 βαθμούς και είναι μια «ανάσα» από την κατάληψη της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου. Τα Άγραφα παρέμειναν στην 2η θέση, μένοντας στους 19 βαθμούς.
Η συνάντηση ολοκλήρωσε την 12η αγωνιστική(Τα υπόλοιπα 3 ματς είχαν γίνει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο) και διεξήχθη στο γήπεδο ρίψεων του αθλητικού κέντρου. Περισσότεροι από 100 φίλαθλοι την παρακολούθησαν.


Α΄ μέρος

«Αέρας» δυο τερμάτων για Κατσαντώνη
Πολύ δυνατά ξεκίνησε η ομάδα των Αγράφων. Πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων και έκανε ιδανικό ξεκίνημα. Ταξιάρχης Καλύβας και Άλκης Κατής πέτυχαν τα τέρματα των γηπεδούχων.


Μπήκε ξανά στο παιχνίδι λίγο πριν την ανάπαυλα
Το Βελούχι ξεπέρασε την ψυχρολουσία και μείωσε τον δείκτη του σκορ σε κρίσιμο χρονικό σημείο. Ο Ρουμάνος Ρέμμους Πάτρου στο 43΄ μείωσε για το Βελούχι, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Βλάχος σφύριξε την λήξη του ημιχρόνου.


Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Γουλέτας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κατής πήρε την κεφαλιά και ο Καλύβας Τ. με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη και άνοιξε το σκορ(1-0). Ο 19χρονος αμυντικός χαφ σκόραρε στον ντεμπούτο του με την νέα του ομάδα.
29΄ : Ο Γουλέτας εκτέλεσε φάουλ χαμηλά από δεξιά, η άμυνα του Βελουχίου αδράνησε, ο προωθημένος Κατής πλάσαρε χαμηλά στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ και πέτυχε το 2-0. Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από πλευράς Κατσαντώνη και ο σκόρερ το αφιέρωσε στον πολύ καλό του φίλο Χρήστο Ζαγκότση(Ποδοσφαιριστή της Ποταμιάς).
40΄ : Ο Ζαλοκώστας πλάσαρε εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το τέρμα του Καλύβα.
43΄ : Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Πάτρου στην «καρδιά» της άμυνας των Αγράφων με κεφαλιά από κοντά στο κέντρο του τέρματος μείωσε σε 2-1.

Β΄ μέρος

Μονόλογος του Βελουχίου
Σε παράσταση για έναν ρόλο μετατράπηκε το δεύτερο ημίχρονο. Το Βελούχι ξεκίνησε από τα πρώτα λεπτά την αφόρητη πίεση του. Προειδοποίησε αρχικά με το δοκάρι του Μπόνια και έφτασε στην ισοφάριση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του ίδιου παίχτη. Πέντε λεπτά πριν το τέλος ο κορυφαίος του ΑΠΟΚ Κώστας Μπόνιας με ένα υπέροχο τέρμα έδωσε την νίκη στην ομάδα του.

Ένταση και αποβολή του Κρασιά
Ένταση επικράτησε μετά το τρίτο τέρμα του ΑΠΟΚ. Ο 40χρονος Γιώργος Κρασιάς εξύβρισε τον παράγοντα των Αγράφων Νίκο Δροσίνη και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.


Οι καλύτερες φάσεις
49΄ : Δυνατό σουτ του Μπόνια εκτός περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
52΄ : Ο Σερπάνος έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια ,σούταρε εκτός περιοχής, με τον Ρεσίτη να μαζεύει εύκολα.
57΄ : Ο Ντουφεκιάς έκανε το γέμισμα από αριστερά, ο Τσιλιμέκης απέφυγε τον Κατή και ανατράπηκε, κερδίζοντας το πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ισχυριζόμενοι, ότι ο Κατής έπρεπε να αποβληθεί σαν τελευταίος παίκτης. Ο Μπόνιας εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, σούταρε στην αριστερή γωνία του Καλύβα(Έπεσε στην σωστή γωνία) και ισοφάρισε(2-2).
67΄ : Ο Ζωχάκης έπεσε στο έδαφος από αγκωνιά του Τσιλιμέκη, αλλά ο ρέφερι Βλάχος προς έκπληξη όλων έδειξε κίτρινη κάρτα.
75΄ : Ο Τσιλίκας σκόραρε αλλά ο β΄ βοηθός Λαθύρης με μεγάλη καθυστέρηση σήκωσε την σημαία του και ακύρωσε το τέρμα, υποδεικνύοντας οφσάιντ.
84΄ : Ο Πάτρου εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Μπόνια, ο οποίος με καταπληκτικό «βολέ» έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Καλύβ,α βάζοντας μπροστά την ομάδα με 2-3. Ο μέσος του Βελουχίου πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα. Μετά ακλούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί, αλλά και ένταση. Παράγοντες των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο αρχηγός του ΑΠΟΚ Γιώργος Κρασιάς εξύβρισε τον Νίκο Δροσίνη των Αγράφων και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. Ο ρέφερι Βλάχος πήρε την απόφαση για αποβολή, αφού συμβουλεύτηκε πρώτα τον βοηθό του Κολοκώτσιο.
86΄ : Ο Γουλέτας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Καλύβας Τ. πήρε κεφαλιά από κοντά η οποία βρήκε σε αντίπαλο αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.


Κίτρινες  Κάρτες
Ζωχάκης, Κατής, Σερπάνος, Πασσάς, Ντουφεκιάς, Νικολάου

Διακριθέντες
Άγραφα : Κατής, Γουλέτας, Καλύβας Τ.
ΑΠΟΚ Βελούχι : Μπόνιας, Συγκελόπουλος, Πάτρου

Δηλώσεις προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Άγραφα) : «Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες για την προσπάθεια που κάνανε. Έγινε ένα καλό παιχνίδι, ένα ντέρμπι τοπικού ενδιαφέροντος. Παρότι εμείς προηγηθήκαμε με 2-0 και είχαμε πλεονέκτημα και αυτό θα έπρεπε να μας εμψυχώσει και να συντηρήσουμε αυτό το αποτέλεσμα, κάναμε αρκετά λάθη. Η αντίπαλη ομάδα κατάφερε να μας ισοφαρίσει και στο τέλος να κερδίσει με ένα πάρα πολύ όμορφο γκολ, πήρε δίκαια την νίκη. Το είχα πει και στην αρχή και στους παίκτες μου, ότι όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα κερδίσει και το παιχνίδι. Αυτό συνέβη, κάναμε εμείς τα περισσότερα και όντως χάσαμε το παιχνίδι. Χάσαμε μια μάχη, δεν χάθηκε ο πόλεμος. Θα συνεχίσουμε, γιατί αυτός είναι ο αθλητισμός. Εύχομαι καλή συνέχεια και συγχαρητήρια στα παιδιά, επειδή έγινε ένα καλό παιχνίδι

Γιάννης Ελεφάντης (ΑΠΟΚ Βελούχι) : «Ίσως κάναμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι, αν υπολογίσουμε και την ανατροπή του σκορ. Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση και στα δυο ημίχρονα. Στο δεύτερο η ομάδα έδειξε ότι έχει τα ψυχικά αποθέματα να γυρνάει τέτοιου είδους παιχνίδια. Τα παιδιά έδειξαν ότι αξίζουν κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που φάνηκε σήμερα. Είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα μου, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την ψυχή και καρδιά που έδειξαν και γύρισαν το παιχνίδι. Πίστεψαν στους εαυτούς τους, στην ομάδα την οποία αγωνίζονται. Είναι ομάδα με ιστορία, ομάδα που έχει στόχους. Στο τέλος πιστεύω, ότι αξίζει σε αυτά τα παιδιά να είναι πρωταθλητές. Συνεχίζουμε, σκεφτόμαστε το επόμενο ματς στην έδρα μας. Συνεχίζουμε την πάρα πολύ καλή δουλειά, που πρέπει να γίνεται συνεχώς, για να φτάσουμε στην επίτευξη των στόχων μας, με ηρεμία, καθαρό μυαλό και προσπάθεια συνεχώς και δουλειά στο γήπεδο

Συνθέσεις ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Καλύβας Γ., Ζωχάκης, Πατρώνης, Τσιγαρίδας Η., Γατής Β.(73΄ Θεοχάρης), Κατής, Μάρκης, Καλύβας Τ., Σερπάνος, Γουλέτας, Καλύβας Κ.

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Ελεφάντης) : Ρεσίτης, Πολυτσέρης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Πασσάς, Ντουφεκιάς, Μπόνιας, Τσιλιμέκης(70΄ Νικολάου), Ζαλοκώστας(80΄ Κουτσουπιάς Θ.), Πάτρου, Φλωράκης(61΄ Τσιλίκας)

Διαιτητής : Βαγγέλης Βλάχος (Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης (Ευρυτανίας)






Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος