Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Πύρασος Νέας Αγχιάλου-Απεραντιακός 2-0

Συνεχίστηκε η καθοδική πορεία της ομάδας του Απεραντιακού, καθώς γνώρισε άλλη μια ήττα την Κυριακή στην Νέα Αγχιάλο από τον τοπικό Πύρασο με σκορ 2-0. Μετά και από αυτή την ήττα ο Απεραντιακός βρέθηκε στο -9 από το όριο της παραμονής. Τα πράγματα για την υπόθεση-σωτηρία παραμονής δυσκολεύουν όλο και περισσότερο.
Το συγκρότημα του Δημήτρη Παναγιώτου είχε πολύ καλή παρουσία στα πρώτα 45 λεπτά της συνάντησης. Περιόρισε τον αντίπαλο και μάλιστα έφτασε πολύ κοντά, στο να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στην επανάληψη τα αρκετά λάθη στην άμυνα έφεραν την ομάδα της Ευρυτανίας ξανά στο καναβάτσο. Ρίσκαρε στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν ήταν αυτό αρκετό για να αλλάξει κάτι.
Ο Πύρασος του Λευτέρη Καλογήρου μπήκε μεταμορφωμένος στο δεύτερο ημίχρονο. Έκανε αρκετά καλή εμφάνιση και εκμεταλλεύτηκε την έδρα του, παίρνοντας μια σημαντική νίκη. Σκόρερ χρίστηκαν οι : Βαγγέλης Διαμάντης και Στέλιος Αρσένος.
Ο Απεραντιακός παρέμεινε στην 13η θέση με 12 βαθμούς. Αντίθετα ο Πύρασος ανέβηκε πάνω από την γραμμή της παραμονής, καθώς πέρασε στην 7η θέση, φτάνοντας τους 22 βαθμούς.


Η συνάντηση ήταν για την 17η αγωνιστική του 4ου ομίλου και διεξήχθη την Κυριακή στο Δημοτικό στάδιο της Νέας Αγχιάλου. Η ομάδα της Ευρυτανίας έχει δυο συνεχόμενες αναμετρήσεις στο Καρπενήσι με: Τσαριτσάνη και Λαμία.
Το ματς έγινε κάτω από πολύ δυνατό αέρα (Το γήπεδο είναι δίπλα στην θάλασσα) και δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των ομάδων. Περίπου 100-150 φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Με «συμπαγές» κέντρο ο Απεραντιακός
Με γεμάτο κέντρο παρατάχτηκε ο Απεραντιακός, καθώς η ομάδα της Ευρυτανίας αγωνίστηκε με 4-1-4-1. Την εστία των Απεράντιων υπερασπίστηκε ο Τσάμης. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Κατσίκας, με τον Φάνη Μπισμπίκη. Δεξιός αμυντικός ήταν ο Μπουμπουρής και αριστερός ο Τλούπας. Μοναδικό αμυντικό χαφ ήταν ο Πανακούλιας, ενώ είχε πιο μπροστά του στο κέντρο σε πιο ελεύθερο ρόλο τον Κεφαλίδη και τον Θαμνόπουλο. Δεξιά στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκε ο Γεωργακόπουλος και αριστερά ο Ζήσιμος. Μοναδικός επιθετικός ήταν ο Μπουγατσιάς.


Α΄ μέρος

Αναγνωριστικό παιχνίδι
Χωρίς καμία μεγάλη στιγμή κύλησε το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, χωρίς να φτάσουν να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία.

«Μοιραίος» ο Ζήσιμος
Η ομάδα της Ευρυτανίας βγήκε στην επίθεση και έχασε μοναδική στιγμή να προηγηθεί. Ο Ντίνος Ζήσιμος βρέθηκε απέναντι στον Γιώργο Τσιλίγκο, αλλά αστόχησε.

Οι καλύτερες φάσεις
9΄ : Ο Νούσιας έδωσε στον Αρσένο, ο οποίος από καλή θέση πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ.
11΄ : Εκτέλεση φάουλ του Τλούπα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» του Τσιλίγκου.
20΄ : Ο Στεφανής εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, ο Αρσένος από κοντά δεν μπόρεσε να πλασάρει και στην συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί.
34΄ : Ο Μπουγατσιάς έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Ζήσιμο, ο οποίος μπήκε τετ α τετ από αριστερά, απώλεσε μοναδική ευκαιρία, πλασάροντας πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.


Β΄ μέρος

Άλλος Πύρασος
Εξαιρετικά βελτιωμένη ήταν η ομάδα της Νέας Αγχιάλου. Πήρε νωρίς προβάδισμα στο σκορ με το πρώτο τέρμα με την φανέλα του Πυράσου του νεοαποκτηθέντα επιθετικού Βαγγέλη Διαμάντη. Ο Απεραντιακός «ολιγώρησε» και το «πλήρωσε», αφού σε αυτή την κατηγορία τέτοια λάθη στοιχίζουν.

Ρίσκαρε με 2ο επιθετικό
Για πρώτη φορά ο Δημήτρης Παναγιώτου ρίσκαρε και τα έπαιξε όλα για όλα. Στο 73΄ έκανε την τελευταία του κίνηση, κάνοντας επίσης πολλές εσωτερικές αλλαγές. Έπαιξε για πρώτη φορά 4-4-2, με δυο «καθαρόαιμους» επιθετικούς τον Μπουγατσιά και τον Λεπτάκη.

«Σφράγισε» το τρίποντο με Αρσένο
Η ομάδα της Μαγνησίας πέτυχε και δεύτερο τέρμα  με εκπληκτικό εναέριο σουτ του Στέλιου Αρσένου. Οι Απεράντιοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά τα πάντα είχαν κριθεί.

Οι καλύτερες φάσεις
56΄ : Ο Στεφανής εκτέλεσε δυνατά πλάγιο από αριστερά, ο Πετρίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Αρσένος έκανε από κοντά την προβολή, με τον Τσάμη να αποκρούει.
57΄ : Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Απεραντιακού, ο Αρσένος έκανε την κεφαλιά-πάσα από το ύψος του πέναλτι για τον Διαμάντη που από κοντά πλάσαρε τον Τσάμη κάτω από τα πόδια και άνοιξε το σκορ(1-0) κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.
63΄ : Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κατσίκα πάνω στον Αρσένο.
72΄ : Ο Πετρίδης έδωσε στον Αρσένο, αυτός σούταρε, αλλά ο Τσάμης μπλόκαρε.
76΄ : Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Βούλγαρη απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
77΄ : Ο Πετρίδης έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Αρσένος με σουτ στην κίνηση μέσα από την μικρή περιοχή στο πρώτο δοκάρι πέτυχε ένα όμορφο τέρμα, «γράφοντας» το τελικό 2-0.
93΄ : Ο Γεωργακόπουλος τροφοδότησε τον Μπουγατσιά, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Τσιλίγκο, αλλά σούταρε δυνατά πάνω από τέρμα των γηπεδούχων.

Κίτρινες κάρτες
Μπούτλας, Κατσίκας, Πανακούλιας

Διακριθέντες
Πύρασος : Στεφανής, Αρσένος, Τανάγιας, Πετρίδης
Απεραντιακός :  -

Δηλώσεις προπονητών

Λευτέρης Καλογήρου (Πύρασος Νέας Αγχιάλου) : «Έγινε ένα νευρικό παιχνίδι, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα μου δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι. Ο Απεραντιακός έδειξε σθεναρή αντίσταση, ήταν κάτι που περιμέναμε. Στο δεύτερο ημίχρονο και με τις αλλαγές, που έγιναν η ομάδα βρήκε προσανατολισμό στο παιχνίδι. Μπήκαν τα γκολ, όπως περιμέναμε ,αλλά η νίκη ήρθε με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία. Εμείς συνεχίζουμε τον δρόμο για την σωτηρία. Εύχομαι στον Απεραντιακό ότι καλύτερο, είναι μια καλή ομάδα. Πιστεύω ότι η βαθμολογική της θέση δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα που δείχνει στο γήπεδο


Δημήτρης Παναγιώτου (Απεραντιακός) : «Το παιχνίδι έγινε κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, σε έναν μικρό αγωνιστικό χώρο με μια ομάδα, που έπαιξε πολύ δυνατά έχοντας παίκτες γνωστούς και αξίας. Εμείς σταθήκαμε στο περισσότερο διάστημα του αγώνα αρκετά καλά. Στα πρώτα εξήντα λεπτά θα έλεγα ότι δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα και μάλιστα χάσαμε και την ευκαιρία να προηγηθούμε. Ένα στιγμιαίο λάθος γύρω στο 60΄ έβαλε μπροστά την γηπεδούχο ομάδα. Μετά ρισκάραμε, βγήκαμε αρκετές φορές στην επίθεση, χωρίς όμως να κάνουμε τις ανάλογες φάσεις που έπρεπε. Σε μια αντεπίθεση η γηπεδούχος ομάδας έκανε το 2-0. Πιστεύω ότι μας δόθηκαν και σε αυτό το παιχνίδι ευκαιρίες, για να βρεθεί η ομάδα μπροστά στο σκορ. Αν δεν μπορείς να τις κάνεις γκολ, ο αντίπαλος έχει το πάνω χέρι μέσα στο παιχνίδι. Τα πράγματα τώρα είναι πολύ δύσκολα και θα πρέπει η διοίκηση να είναι αυτή που θα παίρνει τις αποφάσεις πως θα κινηθεί η ομάδα από εδώ και πέρα

Συνθέσεις ομάδων

Πύρασος Νέας Αγχιάλου (Λευτέρης Καλογήρου) : Τσιλίγκος, Τανάγιας, Νούσιας(69΄ Βούλγαρης), Αναστασίου(84΄ Κωνσταντάκος), Γκάγκας(46΄ Πετρίδης), Μπασδάνης, Μπούτλας, Διαμάντης, Αρσένος, Κοντοβάς

Απεραντιακός (Δημήτρης Παναγιώτου) : Τσάμης, Μπουμπουρής(73΄ Αρουτίδης), Τλούπας, Μπισμπίκης Θ.(63΄ Λεπτάκης), Κατσίκας, Πανακούλιας, Θαμνόπουλος, Κεφαλίδης, Μπουγατσιάς, Γεωργακόπουλος, Ζήσιμος(58΄ Νταβαρίνος Α.)

Διαιτητής : Αριστείδης Λυμπούδης (Μακεδονίας)
1ος Βοηθός : Μιχάλης Ιωακειμίδης (Μακεδονίας)
2ος Βοηθός : Ανατόλιος Καζακτσίδης (Μακεδονίας)





Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος