Παναγιώτης Καραγιάννης

Αγαπητοί συμπολίτες,
     Με την ευκαιρία των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου θέτω στην κρίση σας την υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό “ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ – Μαζί συνεχίζουμε ” του Νίκου Σουλιώτη. Οι περισσότεροι με γνωρίζετε τόσο από την εμπορική μου δραστηριότητα όσο και από την ενασχόληση μου με τα κοινά όλα αυτά τα χρόνια.
     Ζω στο Καρπενήσι από το 1972 και από το 1985 μέχρι σήμερα ασκώ εμπορική επιχειρηματική δραστηριότητα στην πόλη μας, στην Κεντρική Πλατεία.
     Πάντα πίστευα ότι μέσα από την ενασχόληση με τα κοινά δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσει ο καθένας με το δικό του τρόπο την πόλη και τον δήμο που ζει και εργάζεται. Πρέπει όλοι να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι, είτε συμμετέχοντας σε συλλόγους είτε σε πολιτιστικά δρώμενα, είτε απλά με τον καλό λόγο όταν πρόκειται για κάτι που αξίζει.
     Πραγματικά η δράση μου και το ενδιαφέρον μου για όσα γίνονται γύρω μας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι για 25 και παραπάνω χρόνια είμαι θεσμικός παράγοντας της πόλης καθώς διατέλεσα στις εξής θέσεις:
- Πρόεδρος για δυο θητείες του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, θέση την οποία υπηρετώ μέχρι σήμερα,
- Πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Καρπενησίου (Κ.Ο.Κ.),
- Πρόεδρος της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου (Α.Λ.Α.Κ.),
- Μέλος του Δ.Σ. του Χιονοδρομικού μας Κέντρου,
- Μέλος του Δ.Σ. του Ορειβατικού Συλλόγου Καρπενησίου,
- Μέλος του Νομικού προσωπικού ΕΚΕΠΑΔΗΚ του Δήμου μας,
- Μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Ευρυτανίας, αλλά και ενεργός διαιτητής επί πολλά χρόνια,
- Μέλος της Επιτροπής του Χαμόγελου του Παιδιού.

Αγαπητοί συμπολίτες,
     Θεωρώ ότι η κεντρική πολιτική σκηνή και η τοπική αυτοδιοίκηση είναι δυο ξεχωριστοί κόσμοι που δεν πρέπει να μπερδεύονται. Εξ άλλου αυτή ακριβώς η νοοτροπία είναι που μας επέφερε στην σημερινή κατάσταση. Και για να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι, θυμίζω ότι δεν έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που μετρούσαμε τον αριθμό των “πράσινων” και των “γαλάζιων” λεωφορείων που κατέφταναν στην πλατεία, και με βάση αυτά κρινόταν η εκλογή και σε τοπικό επίπεδο. Ένα μερίδιο της ευθύνης έχουμε όλοι μας και δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.
     Πάγια άποψη μου είναι ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να συμμετέχουν νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες, από όλους τους χώρους αλλά και από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Έτσι μπορεί να προκύψει το καλύτερο για τον τόπο μας, με σύμπνοια και γιατί όχι με ομοφωνία, αποδεχόμενοι και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, όποια κι αν είναι αυτή.
     Αν υπάρχει δημοκρατία και σύμπνοια είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσουμε ένα ζηλευτό Δημοτικό Συμβούλιο σε όλα τα επίπεδα, κάνοντας καλύτερη τη ζωή τόσο των δημοτών μας όσο και των επισκεπτών σε όλα τα χωριά του δήμου μας, αφού η βαριά μας βιομηχανία είναι ο τουρισμός.
     Θα παλέψω όσο μπορώ για αναβάθμιση και διαφάνεια στα πάντα, καλή συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της πόλης (συλλόγους κλπ) και όσο το δυνατόν περισσότερες ομόφωνες αποφάσεις για όλα.
     Έτσι ονειρεύομαι τον Δήμο Καρπενησίου, την πόλη που ζω και εργάζομαι αλλά και τα 49 χωριά που υπάγονται σ΄ αυτόν. Και αυτά, αγαπητοί μου συνδημότες πρέπει να τα πετύχουμε όλοι μαζί.

Παναγιώτης Καραγιάννης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Με το Συνδυασμό “ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ – Μαζί συνεχίζουμε